Ohjelmoitavat tuotteet

Ohjelmoitavista e-tekstiileistä löytyy kaksi tuotelinjaa:  Picaxe-ohjelmointikielellä ohjelmoitava Electro-Fashion Igloo -mikrokontrolleri sekä arduino-ohjelmointikielellä ohjelmoitavat Adafruitin mikrokontrollerit.

 

 

Electro-Fashion Igloo

Igloo on e-tekstiileihin suunniteltu, edullinen ommeltava mikrokontrolleri. Ohjelmointi tapahtuu ilmaisella Picaxe Editor-ohjelmointityökalulla. Ohjeet ohjelmien lataamiseen löydät viereisen linkin takaa.

Picaxe Blockly on Editor-ohjelmistoon kuuuva graafinen ohjelmointityökalu. Ohjelmointi on selkeää ja sujuu aivan aloittelijaltakin. Picaxen omilta sivuilta löydät Blocklyn käyttöohjeen sekä paljon ohjelmointiin liittyviä vinkkejä. Electro Fashion Igloo on tyypiltään Picaxe 14M2  -mikrokontrolleri ja vaatii ohjelman siirtämiseen tietokoneelta Picaxe USB ohjelmointikaapelin (AXE027).

Igloon voi liittää ommeltavia tai perinteisiä nupillisia ledejä sähköä johtavalla ompelulangalla. Myös summerit ja erilaiset kytkimet toimivat hienosti Igloon kanssa. Valoanturilla voit ohjelmoida tuotteeseen toiminnallisuutta valon määrän muutosten mukaisesti.

Virran tarve ohjelmoitavissa tuotteissa on suurempi, joten perustöissä käytettävät paristopitimet eivät sellaisenaan riitä. Igloossa on valmiina liitin paristopitimelle (tuotenumero 3098208), johon mahtuu johon mahtuu 2 kpl 3V paristoja. Toinen vaihtoehto on käyttää virtalähteenä pieniä akkuja, jotka ladataan erllisellä usb-laturilla. Akut sopivat vain moitteettomasti toimiviin, testattuihin virtapiireihin.

 

Adafruit Flora ja Gemma

Adafruitin Flora ja Gemma ovat arduino-ohjelmointikielellä ohjelmoitavia mikrokontrollereita. Tuotesarjasta löytyy monenlaisia senroreita, joilla tekstiilin saa havainnoimaan esimerkiksi liikettä, sijaintia, väriä, valaisuutta tai vaikkapa äänenvoimakkuutta.

Arduino-ohjelmointiin käytettävän ilmaisen ohjemiston saa osoitteesta www.arduino.com, vinkkejä Floran ja Gemman sovelluksiin Adafruitin verkkosivuilta.

Adafruit Flora

liikesensori ja ohjelmoitava led

Adafruit Flora - värisensori ja ohjelmoitava led

Adafruit Flora

värisensori ja ohjelmoitava led

Adafruit Gemma ja ommeltavat ledit

Adafruit Gemma

ommeltavat ledit

 

0
Connecting
Please wait...
lähetä viesti

Pahoittelut, emme ole paikalla tällähetkellä. Jätä viesti.

Nimi
* Sähköposti
* Viesti
Aloita keskustelu

Tarvitsetko apua? Kysy nyt.

* nimi
* Kirjota viestsi tähän...
Olemme paikalla!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?