E-tekstiileissä käytetään sähköä johtavaa ompelulankaa sekä ommeltavia komponentteja. Lisää vinkkejä ja ohjeita työskentelyyn löydät Ohjeet-sivulta!
Tuotehinnaston avulla voit valita tarvitsemasi  tuotteet ja tehdä tilauksesi

Step Systems Oy
Askonkatu 13
15100 Lahti

Puh. (03) 734 1510
Fax (03) 734 1511
Email: myynti@stepsystems.fi
Olemme avoinna
Ma-pe

klo. 08.00-16.00

Sähköä johtava ompelulanka

Virtapiiri ommellaan tuotteisiin sähköä johtavalla ompelulangalla. Sähköä johtava ompelulanka on hopealla päällystettyä polyamidia ja pehmeytensä vuoksi helposti käytettävää. Sähköä johtava lanka ommellaan tuotteeseen yleensä käsin, mutta se sopii myös ompelukoneen alalankana käytettäväksi.

Lisätietoa langasta: Kitronik

Paristopitimet

Ommeltavissa paristopitimissä on selkeät merkinnät ja isot kytkentärenkaat, joiden läpi ompelu on helppoa. Paristopitimen sijainti kannattaa suunnitella e-testiilituotteessa sellaiseksi, että pariston vaihtaminen onnistuu myöhemmin vaivattomasti.

Lisätietoja paristopitimistä: Kitronik

 

 

Kytkimet

Virtapiiriin voi lisätä erilaisia kytkimiä toiminnan kannalta sopiville paikoille.

Painokytkin aktivoi ledin toimintaan painettaessa, liukukytkimestä puolestaan löytyy valittavaksi on/off-asennot. E-tekstiilieihin voi sijoittaa myös hämäräkytkimen, magneettikytkimen tai kallistuskytkimen. Hämäräkytkin aktivoi virtapiirin nimensä mukaisesti ympäristön valon määrän vähentyessä. Magneettikytkin aktivoit ledin magneetin läheisyydessä (kun esim. toisaalle tuotteeseen sijoitettu magneetti laitetaan kytkimen viereen). Kallistuskytkimillä saadaan puolestaan toiminnallisuutta esim. sisustustekstiileihin.

Lisätietoja kytkimistä: Kitronik

Ledit

e-tekstiileissä käytetään selkein +/- merkinnöin varustettuja ommeltavia ledejä. Ommeltavien ledien värit ovat valkoinen, punainen, vihreä, sininen ja lila.

Perinteiset ledit ovat myös hyvä vaihtoehto e-tekstiiliprojekteihin. Ledin johtimet rullataan lenkeiksi pihdeillä, jolloin ne on helppo ommella osaksi virtapiiriä. Ledin nupin voi jättää näkyviin kankaan oikealle puolelle ja pujottaa johtimet nurjalle puolelle.

Lisätietoja ledeistä: Kitronik